Idag har jag och Patrik varit ute och målat igen. Vi var ute på Rondo igår, "Rock of ages". En riktigt bra musikal med en massa bra musik. Per Andersson var helt lost och gick ibland helt utanför manus. Hysteriskt roligt. Kan rekommenderas om ni har vägarna förbi Göteborg.
I alla fall, vi hade därmed ordnat barnvakt så lilla fröken fick vara ute hos farmor och farfar på ön och sova över där. Då kunde vi ju passa på att fortsätta måla idag. Dagen bjöd på mycket bra väder. Lite blåsigt när vi kom dit men det mojnade så småningom och tror nog vi hade runt 9-10 plusgrader. Och sol så klart :D
 
Vi började med att måla vindskivor och takfotsbräda. Nästa vecka kommer nämligen plåtslagaren för att montera vindskiveplåtar, rännor osv, så det är ju gott att ha målat dem innan de börjar med det. 
 
Färdistrykning, lager nr 3, skall Patrik åka ut och börja med imorgon. SMHI visar sol och 8 plusgrader, så jag och lillan tar nog med kaffetermosen och svärmors sockerkaka ut och tittar på :)
 
Vi hann även med att grunda spikskallarna på högdelen mot söder. Helt "by the book" om man vill vara riktigt petig. 
 
Invändigt har det äntligen börjat hända grejer. Snickarna kom ut till bygget igen i onsdags efter ca 2,5 vecka då de tillbringat tid på ett annat hus som var tvunget att vara klart. Takfoten är igensatt och man har nu börjat dra ventilation och sätta undertak.
 
De har även börjat montera gången på vinden så vi sedan kan ta oss runt däruppe utan att trampa ner lösullen.
 
I höga delen har vi ett parallelltak som de nu börjat isolera. Först sätts cellplast för att råsponten ska kunna ventileras. 
Här ser ni principen för att parallelltak. 

 

Höres!

Maria & Patrik

 
Fasadmålning, Götenehus. Björkås. demideck. visir. Jotun.,

Kommentera

Publiceras ej