Nu börjar det hända saker på Hisingen.
Snickarna var på plats lite mer än en vecka och skickade ut 130 kvm golv.
8-9 dörrar for upp och foder på det.
Och som grädde på moset slängde de upp köket också.
Och det ser väldigt trevligt må jag säga.
Lite mer känsla av hus nu.
Målaren/jag har precis monterat det sista vårderna av microliten. I de två sovrummen som snickarna använt som material bas. Nu har jag börjat jobba igen på företaget och måleriet görs nu på kvällar och helger igen. Skulle tippa att det återstår 40-60 timmar av målning och då ligger jag nära den ursprungliga planen på ca 250-270 arbetstimmar inne i huset. Det är väl tilltaget med tid på en enplansvilla på 156 kvm. Men då har jag inte använt några maskiner som tex att sprutaspackla och sprutafärgen. Undantaget är då paneltaket som jag sprutade. Har inte heller använt sk spackelboxar utan kört allt för hand. 
I tiden ingår sättning av pappersremsa med klisterspackel. Sedan två ggr spackling med mediumspackel ovan det. Tvärskarvarna fick ett lager spackel. Sedan limning av pappersremsa. Och på det utspackling av remsan. Och på detta mickrolit. Tak och väggar har denna fina väv överallt.
Sedan har vi grundat några hundra meter foder och fotlist. Vi har även monterat alla hörnjärn i huset. Väggar, tak och lister stryks sedan två ggr överallt. 
Undantaget blir det stora ljusa rummet som får tre strykningar för att jag tror det blir helt mättat då. 
Vår kakelsättare ligger lite efter ursprungsplanen men han tror att han är färdig med nästan allt den 5/6. Det blir svettigt för honom. Men tvättstugan är färdiglagd. Saknas fog. Men körs på tisdag. Sen målas den klar onsdag/torsdag. 
Snickarna kommer åter den 9/6. Iaf under den veckan. Har inte jättemycket kvar. Börjar då sätta klart fotlist. Och vill nog börja montera badrumsinredningen. 
Rörläggaren kommer i denna vevan också. Montera kranar, duschar och våran frånluftsvärmepump som förmodligen är den stora biten för honom. 

Lite bilder är inte fel och kommer här:

Fallspacklat under badkar.


Och i duschhörnan är fallet klart.


Tätskikt i tvättstugan är klart.


Köket på plats. Saknas vitvaror men de har vi ännu inte men kommer mot inflytt.
Kaklet skall dit. Blir ett smalrandigt matt vit kakel. Lurar på hur vi sätter dem bara. Rakt, tegelförband eller förskjutet lite hur som. Och färg på väggarna. Är på g. Ett ljus grå kulör.


Den ljusa grå nyansen ses i bildkanten.
På dessa bilder saknas också passbitarna som nu sitter där. Och golvet är färdigt som sagt.


Blomsterprakt i läshörnan.

Med vänlig hälsning P & M


Kommentera

Publiceras ej