Ja nu var det dags för den inte helt enkla uppgiften att välja kakel och klinker till två badrum, tvättstuga, hall och kök. Igår besökte vi FF kakel för att jämföra lite alternativ. Ganska svårt när det finns så mycket att välja på. Men roligt förstås :) Som tur är behöver vi inte beställa materialet ännu så vi har utrymme för förändringar.

Vi hade en bild innan besöket och det var att det skall funka i många år så inga utsvävningar. Sen såklart att det ska vara lättstädat med så lite fog som möjligt. Jag ville ha ett brunt klinker och Patrik ett grått. Vitt kakel på väggar var vi redan överens om. Det slutade med att vi valde ett brunt golv till stora badrummet och ett ljusgrått till duschrummet. I tvättstugan och hallen blir det också ett ljusgrått klinker. Kökskaklet kan vi faktiskt vänta med att bestämma in i det sista tills köket börjar byggas. En fördel med att bygga med delad entreprenad. Hade vi valt totalentreprenad så hade vi varit tvungna att vara klara med alla val och vi hade heller inte kunnat göra något arbete själva.

Eventuellt val till stora badrummet. Mosaiken läggs i duschfall och eventuellt blir det även en fondvägg med den stora plattan. 

 
 
Alternativ till lilla badrummet, hall och tvättstuga. De stora plattan till hall och tvättstuga och någon av de mindre (ej mosaik) till lilla badrummet. 
 
 
 
Här är två varianter av kakel som vi tittade på till köket. Den första bilden visar ett kakel där man blandat matt och blankt kakel. Vi vill i så fall ha enbart det matta.
 
 
 
Har ni några tips och synpunkter till oss tar vi tacksamt emot det. Det finns alltid saker som man missar när man gör sina val. Obs! Färgerna stämmer inte helt överens med verkligenheten när vi tar kort med telefonen.
 
 
 
Här kommer tre bilder på tomten som just nu förbereds för sprängning med en jäkla massa borrhål.
 
 
 
 
 
Vi hörs!
Maria och Patrik
 
Badrum, Björkås, FF kakel, Götenehus,

3 kommentarer

Emelie

03 Jan 2014 22:42

Hej!
Satt och kollade Facebook och hamnade här :)
Gud vad kul med husbygge! Fråga mig, som redan byggt 2 hus! Haha! Vi har bott i detta hus i 1,5 år nu och Guuuud vad jag känner igen mig i kakelfunderingarna! ;)
Våra badrum låter rätt lika era funderingar! Badrummet vid vårt sovrum har vita kaklade väggar och mörkgrå klinker på golvet! Samt en fondvägg med mörkgrå stora plattor! Barnens badrum har likadant men istället för mörkgrå går deras i mörkbrunt! Jag trivs jättebra med bägge! Tips: vit fog är grymt snyggt men väldigt opraktiskt!
I hall, kök och uterum har vi ljust ljust grå 30x60 plattor! Som stänkskydd funderar vi ännu. Men lutar åt glasskiva!
Ska bli spännande att kika in hos er!
Kramar Emelie från BFE Halmstad :)

Ulrika Videli

04 Jan 2014 02:21

Grått och brunt funkar ju alltid, och jag är även en del för vitt som ni vet. Snyggt att bryta av med Marrakech, men det blir lite dyrare såklart.

Kul att följa era val!

Mikaela Svensson

05 Jan 2014 09:34

Kul att följa ert bygge :)

Kommentera

Publiceras ej