Hej och välkomna till Patrik och Marias husblogg! 
Här kommer vi skriva om våra erfarheter kring att bygga hus. Vi kommer att försöka hålla den uppdaterad från start till mål med text & bilder om hur det fortlöper.
 
Tomten köpte vi våren 2013. Den ligger på västra Hisingen, inte så långt från havet. Den första bilden är tagen strax efter vi skrev kontrakt och visar hur tomten ser ut tidigt på våren. Huset kommer att stå strax höger om den närmsta tallen. Vi kommer att behöva spränga en hel del för att få en plan yta som huset kan stå på. 
Bild nummer två visar utsikten från tomten och solnedgången en decemberlördag.
 
Turerna kring bygglovet har varit många och ansökan skickades in i redan i slutet av maj och till slut i augusti fick vi vårt bygglov godkännt. Sedan var det äntligen dags för det roliga - inredningsval (kök, tvättstuga, bad mm).
 
Man kan säga att det gått långsamt, långsamt och sen till slut så hände allt på en gång. Strax innan jul träffade vi markentreprenören och byggarna och de sista bitarna har nu fallit på plats innan vi kan börja. Igår var vi ute och tittade på när första "spadtagen" togs på tomten. Sprängaren har börjat skrapa av jorden på berget för att kunna förbereda för spängningen (bild nr 3). En tanke som slog oss var hur lätt det är att förstöra något som har växt upp under så många år. Tallar, taklökar, trestänglad vit syren... ja, växter av alla dess slag försvann i endast några skrap. Lite vemodigt med tanke på att förra ägaren hade riktigt gröna fingrar. Vi kommer förmodligen lägga upp en del bilder på det som vi kommer spara.
 
 
Hoppas ni vill hänga med på vårt livs äventyr. 
 
Med vänliga hälsningar
Patrik och Maria

3 kommentarer

Veronica

31 Dec 2013 07:13

Hejsan fina ni!! Åh så roligt ned en hus blogg, kommer att följa.... ;)

Marie & Michael

31 Dec 2013 08:18

Vad kul att ni äntligen har kommit igång! Det ska bli intressant att följa ert bygge. Stort lycka till!

Anna W

01 Jan 2014 17:43

Så spännande att följa! Vi var på er tomt idag och försåg oss med lite taklökar :) Ser redan annorlunda ut efter grävmaskinens framfart!

Nu blev jag nästan inspirerad att ta tag i min egen blogg som jag ju sagt att jag skulle skaffa till vårt husbygge....;)

Kram på er!

Kommentera

Publiceras ej