Att stå och måla första helgen i Mars är väl inget att rekommendera. Men när vädret bjuder på 6 plusgrader och vindstilla så tvekade jag inte. Dock skall tilläggas att det var simpsen som målades och inte väggarna. Och vi hade marginal. Vi började inte fören vid lunch och avslutade vid 16.30. Då hann det torka upp på förmiddagen och vi avslutade innan solen gick ner, så grundfärgen hann torka. Väggarna känns lite lurigare då de är mer utsatta för väder och vind. Men om vädret forsätter vara gynnsamt under helgerna framöver så kommer nog de väggytor som inte går att komma åt utan ställning att få två lager demideck så klart under förutsättning att fuktmätaren godkänner väggen för målning och att temperaturen är över 5 grader.
Detta är inget jag som fackman hade gjort hos någon annan, i detta fallet så är det bara jag som kan få en mindre bra fasad men jag är inte ett dugg orolig i detta fallet. Inga minusgrader så långt ögat kan nå och vi har bara grundat delar som ej är utsatta för vatten.
 
Skärmtaket ovanför entrén grundat med Jotuns visir som lämnar efter sig en lätt brun transparent yta. 
 

Framsidans simps fick lite grundfärg. 
Går och lurar lite på om man skall vara så petig att man grundar alla spikgenomföringar som de rekomenderar. Känns lite överkurs....
 
På återseende önskar Patrik & Maria
 
 
 
 
Götenehus. Björkås. demideck. visir. Jotun.,

Kommentera

Publiceras ej