Har varit lite dåligt med uppdateringar och det beror på att i stort sett inget har hänt sedan de reste huset.
Veckan efter de reste huset så bjöd vädret på mycket regn och mycket vind vilket gjorde att vi upptäckte några läckage från taket. Det i sig är ju positivt i och för sig att vi tidigt upptäckte att det finns glipor i underlagspappen. Snickarna var ute och tittade på problemet och lade tätningsmassa på de ställen som var i farozonen för mer läckage. Underlagspappen är häftad inte limmad som jag trodde var standard. 
De tror iaf att den starka vinden har gjort att vattnet har blåst in under skarvarna och ner i huset. Ventilerna som numera finns i taken för att lufta isoleringen har också läckt lite grann tror de, och ner på golvet i huset. 
När jag var ute idag och tittade in så såg det torrt och fint ut, men det har ju och andra sidan varit uppehåll ett tag nu.
Utelåst är man också då snickarna har bommat igen huset. Inte så illa kanske, men nyckel har man inte fått än men bör väl dyka upp inom kort. 
Huset står nu och vädras/torkas ut till iaf fredag. Efter det så börjar de montera tegel, ränndalar, hängrännor och stuprör. Sen följer komplitering av fasad,  igensättning vid takfoten, isolering av vind osv osv. Jag hade väl hoppas att man skulle ligga lite längre fram men är också förstående till att huset mår bra av att vädras ur. 
Dagens bilder.
Ljust läge.
 

Vädring av huset. 
 
Entré sidan. Har nästan lite målarfunderingar nu när vädret är så milt. Iaf på de höga delarna....
 

Södersidan är grym.
 
Idéer....vad gör vi med detta?
 
Med vänlig hälsning Patrik & Maria
 
 
Götenehus. Björkås.,

1 kommentarer

Hanna

24 Feb 2014 23:08

Passa på när ställningen redan finns på plats :)
Ska bli såå kul att få se ert hus snart. Spännande att följa bygget.
Kram

Kommentera

Publiceras ej