Nu har finalen börjat närma sig. Sista lagret färg på tak och väggar osv. Kakelsättaren har gjort klart tvättstugan, och satt klart lilla toan.
Fogar golvet under torsdagen hoppas vi. Då kan målaren lägga sista lagret i taket som vi valde att spara på till han var klar. 
Det stora badrummet kör han på i nästa vecka och vi hoppas då att de kritiska ytorna skall vara klara till den 5/6. 
Tvättstuga och de två badrummen tillhör dessa kritiska ytor. Viktiga för rörläggaren tex.

Den lilla toan fick mosaik på golvet istället för 15 X 15 cm plattor. Den leverans av plattor som vi fick var så illa sågade att de inte gick att lägga korrekt. Det skilde 2-4 mm på varje platta och det hade sett för illa ut sätta dem sa kakelgubben. Vips så fick vi samma platta fast i mosaik istället och till 15/15 plattans pris vilket är jättebra. Tänk att ibland kan det löna sig med lite strul :)

Toan som enligt mitt tycke hamnar för nära duschen ser ni här. Kommer att sitta väldigt nära duschväggen och vi får ett utrymme i hörnet som blir svårmöblerat. Vi får se men känslan var åt det hållet nu ikväll. 

Köket inplastat och som ni ser har väggarna blivit målade. En ljus grå nyans med lite grönt. Blev grymt bra i dagsljus men blev orolig vid solnedgången. Saknade lampor men färgen blev väldigt dämpad då.
Dessa val...

Med vänlig hälsning P & M

Götenehus. Björkås. kakel & klinker.,
Nu börjar det hända saker på Hisingen.
Snickarna var på plats lite mer än en vecka och skickade ut 130 kvm golv.
8-9 dörrar for upp och foder på det.
Och som grädde på moset slängde de upp köket också.
Och det ser väldigt trevligt må jag säga.
Lite mer känsla av hus nu.
Målaren/jag har precis monterat det sista vårderna av microliten. I de två sovrummen som snickarna använt som material bas. Nu har jag börjat jobba igen på företaget och måleriet görs nu på kvällar och helger igen. Skulle tippa att det återstår 40-60 timmar av målning och då ligger jag nära den ursprungliga planen på ca 250-270 arbetstimmar inne i huset. Det är väl tilltaget med tid på en enplansvilla på 156 kvm. Men då har jag inte använt några maskiner som tex att sprutaspackla och sprutafärgen. Undantaget är då paneltaket som jag sprutade. Har inte heller använt sk spackelboxar utan kört allt för hand. 
I tiden ingår sättning av pappersremsa med klisterspackel. Sedan två ggr spackling med mediumspackel ovan det. Tvärskarvarna fick ett lager spackel. Sedan limning av pappersremsa. Och på det utspackling av remsan. Och på detta mickrolit. Tak och väggar har denna fina väv överallt.
Sedan har vi grundat några hundra meter foder och fotlist. Vi har även monterat alla hörnjärn i huset. Väggar, tak och lister stryks sedan två ggr överallt. 
Undantaget blir det stora ljusa rummet som får tre strykningar för att jag tror det blir helt mättat då. 
Vår kakelsättare ligger lite efter ursprungsplanen men han tror att han är färdig med nästan allt den 5/6. Det blir svettigt för honom. Men tvättstugan är färdiglagd. Saknas fog. Men körs på tisdag. Sen målas den klar onsdag/torsdag. 
Snickarna kommer åter den 9/6. Iaf under den veckan. Har inte jättemycket kvar. Börjar då sätta klart fotlist. Och vill nog börja montera badrumsinredningen. 
Rörläggaren kommer i denna vevan också. Montera kranar, duschar och våran frånluftsvärmepump som förmodligen är den stora biten för honom. 

Lite bilder är inte fel och kommer här:

Fallspacklat under badkar.


Och i duschhörnan är fallet klart.


Tätskikt i tvättstugan är klart.


Köket på plats. Saknas vitvaror men de har vi ännu inte men kommer mot inflytt.
Kaklet skall dit. Blir ett smalrandigt matt vit kakel. Lurar på hur vi sätter dem bara. Rakt, tegelförband eller förskjutet lite hur som. Och färg på väggarna. Är på g. Ett ljus grå kulör.


Den ljusa grå nyansen ses i bildkanten.
På dessa bilder saknas också passbitarna som nu sitter där. Och golvet är färdigt som sagt.


Blomsterprakt i läshörnan.

Med vänlig hälsning P & M


Nu har vi fått färg på ryggåstaket och jag måste klappa mig även denna gång på axeln och säga att jag är mer än nöjd med både valet och arbetet. Stod dock och funderade på om jag skulle slipa av det ordentligt och måla det ytterligare en gång. Nja, det är ju den lite råa ytan vi vill åt. Detta blir grymt, kontrasten mellan det moderna huset och känslan av det råa taket blir magi.
Paneltaket är Götenehus fasadbrädor som är en fint hyvlad bräda på ca 14 cm i bredd och som bildar en glipa på ca 5-6 mm när man monterar den. 
Har nog ingen profilbild tror jag.

Iaf, ni ser nedan resultaten

Tunn grundfärg från fabrik.
En alkydemulsion från Akso-Nobel.


Förberedelse innan jag och sprutan började att arbeta.

Graco 395 är ett fantastiskt verktyg när det kommer till målning av villor och mindre objekt.

Här ser vi mellanstrykning som gjordes med Sigma coating träprimer. Sigma ett av världens största färgproducenter men relativt okända i Sverige. De har bra spärrfärger och det är deras styrka än så länge. Men de kommer starkt i Sverige nu.


Det färdiga resultatet i morgonljuset.

Och här ser ni det i lunchsolen.

Med vänlig hälsning P & M